V Poprade pribudnú veľkokapacitné parkoviská

11.10.2005 Poprad

Poprad 11. októbra (TASR) - Nové veľkokapacitné parkoviská pribudnú na viacerých miestach v Poprade. Motorizovaných obyvateľov i návštevníkov mesta je čoraz ...
Poprad 11. októbra (TASR) - Nové veľkokapacitné parkoviská pribudnú na viacerých miestach v Poprade. Motorizovaných obyvateľov i návštevníkov mesta je čoraz viac, a tak jedným z riešení statickej dopravy môžu byť automatické parkovacie domy.

Projekt parkovacích domov predstavili zástupcovia spoločnosti Czech Trading. Ako povedal po stretnutí popradský primátor Anton Danko, \"ide o jednu z najmodernejších foriem parkovania a využívajú ju viaceré európske mestá. Ak sa dohodneme, Poprad bude prvým na Slovensku\".
Na stretnutí hovorili aj o forme spolupráce medzi mestom a Czech Trading. Predpokladajú vytvorenie spoločnosti s ručením obmedzeným. Mesto poskytne pozemok, na ktorom bude parkovací dom postavený. Zástupcovia druhej strany informovali, že nemajú určené žiadne striktné pravidlá, čo je podľa primátora výhoda pre mesto. \"Budeme hľadať formy, ktoré budú vyhovovať všetkým zainteresovaným, a najmä tým, ktorí takéto parkovacie plochy budú využívať, \" uviedol Danko.
Parkovacie domy sú plne automatizované a vodič má k dispozícii elektronickú parkovaciu kartu. Jednou z lokalít, kde sa má postaviť parkovací dom, budú súčasné kaskádové parkoviská pri obchodnom dome, ktoré už kapacitne nestačia. Využívajú ich návštevníci mesta, kupujúci i pacienti smerujúci do blízkej nemocnice.
Ďalšou lokalitou je plocha pri AquaCity, kde však musí vstúpiť do rokovaní majoritný vlastník. Pre mesto je však podstatná plocha v centre pri obchodnom dome, avšak vylúčené nie sú ani ďalšie. O všetkom napokon rozhodnú poslanci na novembrovom zasadnutí mestského zastupiteľstva.
 

Vyberte región